top of page
  • Petter Løken

Hjemmekontor? Disse IT-løsningene får du nå gratis

Dette innlegget ble opprinnelig publisert på azets.no 18. mars 2020Ifølge en rapport fra Fafo i 2018 er det normalt over en tredjedel av norske arbeidstakere som jobber hjemmefra – enten fast (9 %) eller ved behov (26 %). Likevel har selv erfarne hjemmekontor-brukere også hatt et annet kontor å gå til. Situasjonen i dag er svært annerledes, mange av oss har blitt hjemmekontor-brukere nærmest over natten og det er grunn til å tro at dette vil være vår nye hverdag en god stund fremover.


For mange virksomheter og ledere er bruk av hjemmekontor upløyd mark. Er de ansatte praktisk forberedt på en lengre periode med hjemmekontor? Har de alt IT-utstyret de trenger og nødvendige tilganger for å logge seg på bedriftens IT-systemer? Hva med sikkerheten? Dessverre er det svindlere som utnytter corona-situasjonen nå som ansatte er på hjemmekontor og IT avdelinger er spredd utover landet.


Vi kan lese at myndighetene advarer mot dataangrep ved hjemmekontor på grunn av coronaviruset – her gjelder det å være på vakt.


Hvordan kommuniserer du effektivt med dine ansatte, kollegaer i din avdeling eller team når dere alle sitter spredt på hjemmekontor? I vår nye digitale hverdag er du og jeg spesielt avhengig av gode og velfungerende samhandlingsverktøy.


Et lite plaster på såret er at store IT-aktører som Microsoft og Google nå følger opp med å tilby gratis versjoner av sine mest populære samhandlingsløsninger for bedrifter i denne krevende tiden. Flere betalbare opplæringsvideoer og ressurser blir også gjort tilgjengelig gratis.


Her er noen av de siste nyhetene:

Microsoft

Microsoft har gjort sitt samhandlingsverktøy Teams gratis i de neste seks månedene. For deg som ikke er så godt kjent med Microsoft Teams så er dette selve “huben” for teamarbeid i Office 365 hvor du kan invitere alle du jobber med til chat, møte, anrop og samarbeid, alt på ett sted – uansett hvor du er.

Teams er tilgjengelig gratis for enkeltpersoner, enten du har en eksisterende konto hos Microsoft eller ikke. Mer informasjon finner du her.


For bedrifter tilbyr Microsoft nå seks måneders gratis-abonnement på Office 365, spesifikt Office 365 Enterprise E1. Bedrifter blir bedt om å kontakte sin Microsoft-forhandler for å benytte seg av dette tilbudet.

Microsoft har også lagt ut tips om hvordan du kan implementere Teams, samt hvordan du kan forberede dine ansatte på å bruke Teams, se denne lenken for mer informasjon.


LinkedIn

LinkedIn, et Microsoft selskap, er verdens største profesjonelle nettverk på Internett. Mange av oss bruker LinkedIn til å knytte kontakter med andre profesjonelle i næringslivet og offentlig sektor, finne riktig jobb eller internship, styrke faglige relasjoner, eller rett og slett lære nye ferdigheter vi trenger for å lykkes i vår karriere.


LinkedIn har gjort 16 tidligere betalbare nettkurs som fokuserer spesielt på hjemmekontor-situasjoner tilgjengelig gratis. Klikk her for mer informasjon.


Google

G Suite og G Suite for Utdanning er kjernen i Googles kontorstøtte satsing på bedrifter og utdanningssektoren. Google annonserte nylig at avanserte funksjoner i deres videokonferanseløsning i G Suite, Hangouts Meet, nå blir gratis for G Suite og G Suite Education-brukere

.

«Nå som flere og flere bedrifter justerer sine hjemmekontor-retningslinjer, og tilpasser seg til endrede flymuligheter som en respons på COVID-19, bidrar vi til å forsikre at alle globale team fortsatt kan møtes ansikt til ansikt», skriver Google.


Det betyr altså at kunder kan delta i virtuelle møter med opptil 250 deltakere, eller direktestrømmer med opptil 100 000 seere, helt gratis. Brukerne kan også lagre opptak av møtene uten at det koster noe.


Slack

Slack er en lynmeldingstjeneste laget først og fremst for team og virtuelt samarbeid. Tjenesten har mulighet for åpne og lukkede kanaler, direktemeldinger, fildeling, samarbeidsverktøy, meldingstjenester, etc. Slack er et populært bedriftsalternativ til Googles Hangouts Meet og Microsoft Teams, men kan også benyttes som supplement til disse løsningene.


Slack har alltid hatt en gratis versjon, men det finnes også prøveversjoner av de betalbare alternativene de tilbyr. Som følge av Corona-utbruddet tilbyr de nå også gratis webinarer med live Q&As, konsultasjoner på telefon, og “best practice” informasjon på å jobbe hjemmefra. Mer informasjon i denne bloggartikkelen (skroll ned til slutten av artikkelen for webinarer og påmeldinger).


Quinyx

Quinyx er en skytjeneste for vaktlisteplanlegging, skift- og turnusplanlegging med timefangst som i dag benyttes av ca. 500.000 brukere. Quinyx tilbyr nå sin kommunikasjonsmodul på web og som mobillapp gratis de neste 6 månedene uten noen forpliktelser. Med denne modulen kan du kommunisere raskt med dine medarbeidere og sende viktige beskjeder via en mobilapp. Mer informasjon finner du her.

Comments


bottom of page