top of page
  • Petter Løken

10 mest leste postene jeg delte i 202010. Er du en introvert?

Er du en introvert? Da er du ikke alene. Kjente personligheter som Bill Gates, Mark Zuckerberg, Elon Musk, Michael Jordan, Meryl Streep og Barack Obama er alle introverter.


Mange av oss henter energi når vi er alene. Vi vil ha mindre støy og mer ro for å kunne leve og arbeide best mulig. På fagspråket heter det å være introvert – det motsatte av å være tidsriktig ekstrovert. Ingen av oss er enten 100 prosent introverte (innadvendte) eller 100 prosent ekstroverte (utadvendte), vi er begge deler. Men vi har karaktertrekk og egenskaper som gjør at vi er mer det ene enn det andre. I følge forskere er ca. en tredel av oss innadvendte, en tredel utadvendte og en tredel et sted midt imellom (ambiverte).


I 2017 søkte 8000 bedrifter etter utadvendte jobbkandidater på FINN, mens ingen søkte etter innadvendte. Det er problematisk både for arbeidsgivere, som går glipp av talenter, og det er ille for arbeidssøkere, som ikke får jobb.


Vi lever i et kompetansesamfunn, og da nytter det ikke bare være flink til å prate for deg, du må være faglig sterk. Da kan du være hakket mindre utadvendt, men så vinner du tillit gjennom din faglige kompetanse.


Fortsatt usikker på hva en introvert er? Da bør du ta en kikk på videoklippet nedenfor.
 

9. How to improve your listening skills:


1. Talk less

2. Do not interrupt

3. Maintain direct eye contact

4. Put your phone down

5. Listen with your eyes; look for unsaid

6. Be interested

7. If you are waiting for a pause, so that you can speak, then you’re not actively listening


 


Bruker du fortsatt penn og papir i kundemøter?


Det er kanskje ikke så dumt selv i disse digitale tider. I følge studier bør man velge håndskrift fremfor tastatur for best læring og hukommelse.


Notater skrevet og tegnet for hånd gjør det lettere for hjernen å se sammenhenger fordi man lager kanskje piler, bokser og nøkkelord som gjør at man lettere får en helhetlig forståelse. 

VG.NO: Jens Petter Hauge scoret sitt fjerde mål for AC Milan mot Sparta Praha på torsdag. Foto: LaPresse / Sipa USA


Det er to år siden nå 21 år gamle Jens Petter Hauge spilte for Aalesunds andrelag og tapte 0–1 for Sportsklubben Rollon.


Nå spiller han regelmessig for Milan. Det er nesten ikke til å tro!


Da Milan signerte Hauge bare timer etter at han hadde herjet mot dem i Europa League som Glimt-spiller, kunne det virke som at de bare kastet seg rundt og hugget til på en spiller de nettopp hadde blitt kjent med. Det stemmer overhodet ikke. Milan hadde fulgt ham i et helt år før de møtte ham i Europa League. Hvordan? Et velfungerende speidernettverk i Europa, godt hjulpet av nyskapende bruk av dataanalyse. Databasert innsikt har vært spesielt viktig i dette arbeidet, ifølge Milan.


Men data er ikke bare viktig for å rekruttere de beste talentene. Fotballklubben Rangers har inngått avtale med AI og dataanalyse spesialisten Zone7 som hevder at deres dataløsning kan forhindre fotballskader med opptil 75 %


Data blir stadig viktigere i andre sammenhenger også. I følge analyseselskapet Menon Economics vil verdiene vi kan hente ut av data bli enda større og viktigere enn oljen. Jeg har også skrevet litt om emnet her. 


Nettavisen.no: På Nærbutikken Svatsum Samvirkelag AS i Gausdal kommune har de fått på plass selvbetjent kasse. Foto: Kjøpmannshuset


Nå har Norgesgruppen 4 døgnåpne butikker.


Totalt fire Norgesgruppen-butikker skal teste ut ny teknologi som gjør det mulig å holde nærbutikker åpne lenger enn de har råd til å ha ansatte på jobb.


Du går inn i butikken ved å bruke bankkortet ditt, så plukker du med deg de varene du skal ha, og betaler i de selvbetjente kassene på vei ut. For å komme deg ut, må du skanne kvitteringen. 

5. As I get older


As I got older, I realized:


1. Lost money can be found; lost time is lost forever

2. Learning to learn, and changing yourself is a superpower

3. You are not your job

4. Networking is about giving

5. Best teacher is your last mistake

6. Good manners are as important as good education

 

4. Amazon lanserer sikkerhetsdrone for hjemmet

Amazon lanserer sikkerhetsdrone for hjemmet.


Så spørs det om Ola og Kari er klare til å ha en drone flyvende inne i huset…


Pris i USA vil være 250 dollar, lansering 2021.
 


Celine Meland er født med større utfordringer enn mange andre barn. Hun fikk diagnosene cerebral parese og alvorlig psykisk utviklingshemmet. Hun hadde ikke noe vokalt språk og det var vanskelig å vite hva hun tenkte. Celine følte seg innelukket uten noen mulighet til å si hva hun ønsket seg eller ville.


Det var øynene hennes som skulle gi henne en ny hverdag til slutt. En øyestyrt datamaskin med symboler gjør at hun kan snakke med de rundt seg 


Hvor stor er verdien av data?


Dette er et av hovedspørsmålene i rapporten «Er verdiskaping med data noe Norge kan leve av?».


Det korte svaret er 100 000 arbeidsplasser og 150 milliarder kroner i 2020, ifølge en rapport av Menon Economics, på oppdrag fra Abelia. 

1. The coolest people I know:


1 have great manners

2 remember and use people’s names

3 show up on time

4 are lifelong students

5 listen with interest

6 do not respond to negativity

7 eat last

8 mentor and sponsor

9 give without expecting a get

10 talk less, but say more

Comments


bottom of page